7400 SURİYE`LİYE İŞ KURDAN İŞ İMKANI

İŞKUR başlatmaya hazırlandığı bir proje ile 7 bin 400 Suriyeliye kamuda istihdam imkanı sağlayacak. Bu projeden ayrıca aynı sayıda Türk vatandaşı da yararlanacak. Söz konusu proje, detayları ve projeye ilişkin İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya`nın açıklam

GÜNCEL 11.06.2019 11:23:26 1248 0
7400 SURİYE`LİYE İŞ KURDAN İŞ İMKANI

 Türkiye İş Kurumu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Dünya Bankası ortak bir istihdam projesinde buluşuyorlar.

Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi adıyla başlatılacak proje ile Suriyeliler ile Türk vatandaşlarına kamuda iş imkanı sağlanacak. Belirli bir süre devam edecek projeye dair detayları İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya aktardı. 

7 BİN 400 SURİYELİ KAMUDA İŞE ALINACAK

Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi kapsamında açılış toplantısı gerçekleştirildi. Ankara'da organize edilen toplantı kapsamında proje hakkında bilgi verildi. İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya yapmış olğu konuşmasında söz konusu proje için tüm hazırlık evrelerinin tamamlandığını duyurdu. Bu proje ile 14 bin 800 personel alınacağını ifade eden Cafer Uzunkaya bu sayının 7 bin 400'ünün Türk vatandaşı, 7 bin 400'ünün ise Suriyelilerden oluşacağını ifade etti.