29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ceylanpınar`da Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin 96. kuruluş yılı etkinlikleri Ceylanpınar`da büyük bir coşkuyla kutladı.

GÜNCEL 29.10.2019 11:27:04 2533 0
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ceylanpınar`da Coşkuyla Kutlandı

 

Ceylanpınar Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik, Belediye Başkanı Abdullah Aksak, Garnizon Komutanı Tnk. Yzb. Tahsin Arda Karabiber, resmi kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardında ilçe kaymakamı Mehmet Keklik günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

 

Türkiye Cumhuriyetinin dünyadaki tüm mağdur ve mazlumlara umut olduğunu belirten Kaymakam Keklik, Türkiye'ye yönelik saldırıların temelinde bu noktanın yattığını anlattı. İlk günkü aşkla muasır medeniyetler seviyesine çıkma gayretinin devam ettiğini vurgulayan Keklik şunları söyledi:

 

"Cumhuriyetimizin 96 yıllık tarihi milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren geleceğimiz için bize umut veren attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir Cumhuriyet. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yüksele genç cumhuriyetimizin muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilme mücadelesini azim ve şevkle ilk günkü gibi sürdürüyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece kendi vatandaşlarının değil aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Birliğimize, beraberliğimize yönelik saldırıların en önemli sebebi işte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan büyük rahatsızlıktır."

 

İlçe kaymakamı Keklik'in konuşmasının ardından PKK/PYD'li teröristlerce düzenlenen havan saldırısında şehit olan 11 yaşındaki Elif Terim ve Mazlum Güneş üzerine yazılmış şiirler okundu. Salonda duygusal anlar yaşanırken bazı dinleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Öğrencilerin bayrak gösterisi ve öğretmenlerin seslendirdiği türküler beğeni toplarken program geçiş töreninin ardından son buldu.